Grevă, și pe urmă ce ?

Posted on 27 octombrie 2010

0


S-au adunat protestatarii in Piața Victoriei. La ora asta, 11AM, încă nu sunt foarte mulți dar cu siguranță se vor strânge destui.

Mă tot întreb care este motivația din spatele acestor greve. Care sunt nemulțumirile celor prezenți. Cred ca sunt două mari și late: Salariile si Speculația Politică.

Dacă românii, și în special bugetarii, se coalizează doar in astfel de momente mă tem că, indiferent de guvernul momentului, vom merge din rău in mai rău.

Nu am văzut in 20 de ani nici-o demonstrație de amploare împotriva corupției. Imaginați-vă cum ar fi arătat România acum, dacă cei prezenți în Piață ar fi demonstrat acum 5 ani, 10 ani împotriva corupției.

Dacă guvernul cade, PSD va mări salariile, deficitul va crește, posibil inflația și ea. Oamenii vor dori din nou măriri de salarii, guvernul va cădea, alții vor veni la guvern, propulsați de aceleași promisiuni: Salarii babane si muncă deloc. Ceea ce nu realizează nimeni este că acest ciclu, așa cum se desfășoară el astăzi, se afla aproape de final. Ce va urma ? Sper să aflu in calitate de cetățean al altei țări, stând confortabil intr-un fotoliu si urmărind știrile pe CNN.

Cu Respect,

Valentin Grigorescu

Reclame