Breaking News: ”Domnul Dănuț va folosi rezerva BNR pentru plata salariilor și a pensiilor”

Posted on 19 Octombrie 2010

1


Asta flutura excesiv pe burtiera 0TV zilele trecute ca și Breaking News.

Domnul Dan Diaconescu (aka Domnul Dănuț) știe foarte bine care este rolul rezervei BNR in orice economie. Discutând la modul general rolul rezervei BNR este acela de a oferi un fundament economiei. Acest rol este îndeplinit de toate băncile naționale, BNR nu face o excepție.

Mai specific: rolul ”rezervei este acela de a asigura onorarea plăţilor ce decurg din datoriile externe ale statului, dar şi de a oferi credibilitate ţării, de a limita vulnerabilităţile externe şi de a consolida credibilitatea politicii economice, a politicii monetare şi a celei de curs de schimb.”*

Atât tratatul de aderare la Uniunea Europeană, cât şi statutul BNR, interzic orice formă de finanţare directă, de către Banca Centrală, a instituţiilor, autorităţilor sau entităţilor publice.*

Acum, o mare parte din cei care se uită la 0TV nu cunosc  aceste reguli economice fundamentele, valabile nu doar in țări dezvoltate dar  si în țări cu practici economice bananiere. Cu toate astea Domnului Dănuț nu-i pasă. El dorește sa intre in parlament, vrea la putere. Ce relevanță are ca va fi reprezentatul unei adunături de proști in parlament ? Sunt proștii lui. El i-a crescut, si încă cum, oferindu-le in fiecare noapte sățioase porții de circ pe pâine.

Inițial am ras, apoi m-am enervat, apoi mi-am dat seama ca Dl. Dănuț nu face nimic altceva decât sa duca conceptul romanesc de ”afirmație politica” la un alt nivel. Concept inradacinat si bine pus la punct de politicienii consacrați ai României actuale.

Enormitățile spuse de diverși in spațiul public pare sa nu aibă, de foarte mult timp, nici un ecou in presa, comentarii, etc.

P.S. Ca sa fim corecți pana la capăt, BNR, prin tinerea cursului la un nivel  constant, nu face altceva decât sa subvenționeze valoare pensiilor si a salariilor la un nivel constant. BNR a cheltuit aproximativ 6 mld E in câteva luni pentru menținerea cursului. Deci BNR a folosit parte din banii de rezerva pentru pensii si salarii. Dar asta este un subiect pentru alt post.

*Citate Mugur Isărescu via RRA

Reclame
Posted in: Fără categorie